EENVOUDIGER WORDT HET NIET: PREFAB DOE-HET-ZELF BOUWPAKKET TUINHUIZEN EN BUITENVERBLIJVEN

door Fleur
17 December 2021

Geen gedoe met losse materialen die zelf op maat gezaagd moeten worden, maar gewoon goed voorbereide prefab wand-, dak- en vloerelementen die alleen nog maar bevestigd hoeven te worden. Moduhout is het eerste buitenverblijven merk dat niet alleen prachtig is om te zien, maar waarvan ook het montageproces prachtig is. Wat is er nou mooier dan een snelle en eenvoudige montage waarbij je gelijk resultaat ziet. Daarmee is Moduhout de enige speler op het gebied van luxe buitenverblijven dat zo doordacht met het montageproces bezig is en inspeelt op de ontwikkelingen in de markt;

Vakkundige timmermannen worden steeds schaarser, hebben het daarmee
drukker en worden steeds kostbaarder, we zijn ons steeds bewuster van het feit dat we goed voor ons lichaam moeten zorgen en dus is licht en ergonomisch werken belangrijker dan ooit, we hebben het al druk genoeg en hebben dus niet veel tijd over, we willen met elkaar juist meer genieten van het buitenleven. De oplossing? Moduhout!

Moduhout buitenverblijven levert complete prefab bouwpakketten die enorm montagetijd besparend zijn voor de vakkundige timmerman en die ook eenvoudig op te bouwen zijn door de doe-het-zelver. Onderdelen worden geleverd in prefab elementen van maximaal 1.20 meter breed zodat ze goed tilbaar zijn en voor iedere locatie goed bereikbaar zijn. Uiteraard heeft een luxe buitenverblijf ook een goed fundament nodig. Geen zorgen, ook daar heeft Moduhout aan gedacht. Wij leveren diverse soorten kant- en klare funderingspakketten op maat van het buitenverblijf. Kortom: het uitzoekwerk, de werkvoorbereiding, logistiek én een deel van de montage nemen wij graag uit handen.

Dakpanelen prefab
Bestaande uit dakhout, liggers, afschot en isolatie.
Hierdoor hoef je niet eerst zelf de liggers uit te meten, nauwkeurig te bevestigen en vervolgens het dakhout plank voor plank op maat te zagen en te bevestigen. Daarnaast hoef je ook niet zelf uren te besteden om afschot in de fundering of constructie te maken, omdat in de dakpanelen een afschotconstructie verwerkt zit zodat het water er goed afloopt. Optisch zie je dit niet. Dit is enorm tijd- en frustratiebesparend. Je kunt de panelen gelijk op de robuuste ringbalk bevestigen. Esthetisch pluspunt: er ontstaat geen kier tussen de liggers en de constructie en je hebt een mooi afgewerkt plafond. Standaard wordt ook EPDM, dak doorvoer + regenpijp en een luxe zetwerk daktrim meegeleverd.

Isolatie
In alle dakpanelen wordt standaard isolatie toegepast. Jarenlange ervaring heeft geleerd dat je op deze manier condens in het dak voorkomt en de temperatuur altijd een stuk aangenamer is, zowel in de zomer als in de winter. In de wand- en vloerpanelen is het ook mogelijk en eenvoudig om isolatie toe te passen.

Wandpanelen prefab
Bestaande uit 2 elementen per wand. Per element is het regelwerk al klaar gemaakt met de planken erop bevestigd. Je hoeft dus niet eerst het regelwerk zelf op maat te zagen, zorgen voor een haaks framewerk en vervolgens plank voor plank er op te bevestigen op de mm nauwkeurig. Het enige wat je hoeft te doen zijn de 2 panelen bevestigen. Hiermee bespaar je per wand 80 minuten.

Vlonder- & Vloerpanelen prefab
Indien er sprake is van een dicht gedeelte (tuinhuis), kun je er voor kiezen om daar een houten vloer in te plaatsen. Op deze manier zorg je voor een droge opslag. Bij een open gedeelte (veranda), kun je er voor kiezen om een houten vlonder te plaatsen. Onze vloeren en vlonders worden ook in prefab panelen geleverd. De panelen zijn inclusief frame- en regelwerk en zijn voorzien van worteldoek. Ook hiermee behaal je enorm veel tijdswinst en ben je gegarandeerd van kwaliteit, omdat je niet alle onderdelen zelf op maat hoeft te zagen, hoeft te zorgen voor een haaks framewerk en vervolgens alle planken vloer- en vlonderhout erop hoeft te bevestigen.

Vlonder- & Vloerpanelen prefab inclusief fundering
Het is ook mogelijk om de vlonder- en vloerpanelen gelijk te laten leveren inclusief hardhouten fundering met piketten van 70/110cm. Zo hoef je helemaal nergens meer aan te denken!

 

Moduhout bij De Grote Tuinverbouwing
door Team Moduhout
16 December 2022
TUINHUIS OP MAAT MET HET MAATWERK BUITENVERBLIJVEN PROGRAMMA
door Fleur
20 December 2021
Lees meer
ALLES VOOR DE ZORGELOZE ERVARING WAAR JE EEN GLIMLACH VAN KRIJGT
door Fleur
20 December 2021
Lees meer