BUITEN MAAKT ÉCHT GELUKKIGER

door Lotte
14 December 2021

Buiten is mooi
Ga eens zitten in de tuin en kijk eens naar boven naar de prachtige lucht. Of deze nu helderblauw is of donkergrijs, het blijft een mooi verschijnsel. Kijk eens naar de grond en zie wat daar allemaal gebeurd. Neem een flinke teug adem en kijk naar de bomen, de planten en de bloemen en je zult merken dat je gelijk meer bewustwording ervaart.
Een ontbijtje, drankje of verjaardag is gewoonweg leuker wanneer het buiten kan. Het is wetenschappelijk bewezen dat gemiddeld genomen mensen buiten gelukkiger zijn dan binnen en dat het eten toch anders smaakt als je het buiten eet dan wanneer je het binnen aan de eettafel eet. Misschien is dat wel omdat we elke dag al aan die eettafel zitten, en buiten eten en drinken dan toch associëren met iets ‘speciaals’. Misschien geeft het dan toch een beetje dat camping – of vakantiegevoel waar we altijd zo naar smachten.

Buiten is gezond
Het is wetenschappelijk bewezen dat er tal van voordelen zitten aan de buitenlucht. Zo word je huid gezonder, adem je verse zuurstof in en zuiver je je lichaam. En denk eens aan al die vitamine D die je lichaam opneemt wanneer je veel buiten bent. De buitenlucht werkt stress verminderend en in een samenleving als deze waarin iedereen druk is, helpt het dus erg om veel tijd buiten door te brengen. Mensen die veel buiten zijn, voelen zich gezonder en komen minder bij de huisarts. Het is wetenschappelijk bewezen dat zonlicht je bloeddruk kan verlagen, goed voor je ogen is en dat je minder kans hebt om ontstekingen op te lopen door 20 minuten per dag in de buitenlucht te zijn.

Buiten is ontwikkeling
Breng veel tijd buitenshuis door en je zult merken dat je creatiever en doelbewuster word. Een stevige wandeling of een kop koffie in je eigen tuin kan je opeens op een heel andere manier naar dingen laten kijken. Net zoals dat apparaten af en toe even opgeladen moeten worden om er weer tegenaan te kunnen, zo is dat ook bij ons mensen. Het beste is om jezelf op te laden in de buitenlucht want onderzoek wijst uit dat de rust van de natuur het korte termijn geheugen bevordert. Iedereen merkt het wel eens dat niet meer uit je handen komt, dat je hoofd even niet meer kan nadenken. Wat dan kan helpen om je geest weer in een hogere versnelling te zetten is je bloot te stellen aan herstellende omgevingen.

Buiten is Moduhout
Wij zien het als een maatschappelijk belang om jou te helpen gezond te blijven in lichaam en geest door jou in contact te brengen met buiten. Bij Moduhout zullen we elke dag ons best doen om jou ook te laten ervaren dat buiten écht gelukkiger maakt. Het leven in de buitenlucht zou wel eens hét geheim kunnen zijn voor een gezonder en gelukkiger leven.

Moduhout bij De Grote Tuinverbouwing
door Team Moduhout
16 December 2022
TUINHUIS OP MAAT MET HET MAATWERK BUITENVERBLIJVEN PROGRAMMA
door Fleur
20 December 2021
Lees meer
ALLES VOOR DE ZORGELOZE ERVARING WAAR JE EEN GLIMLACH VAN KRIJGT
door Fleur
20 December 2021
Lees meer